top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Hoe geraak ik op Schoolrock Festival?

  • Met de fiets

Met de fiets geraak je efficiënt op Schoolrock Festival. Hiervoor is namelijk fietsenstalling voorzien waar je je fiets veilig kan achterlaten. Deze stalling ligt dichtbij de ingang van het festival.

  • Met de bus

Je bus kan je hier checken. De haltes van aankomst kunnen zijn; Kontich Sint-Ritakerk, Kontich Sint-Ritacollege en Kontich kerk. De laatste halte ligt niet naast het terrein. Je zal te voet nog 10 à 15 minuten moeten stappen. Kijk wel tijdig na tot wanneer jouw bus nog rijdt.

  • Met de trein

Wanneer je aankomt in het station van Kontich, moet je dat verlaten via de kant van Kontich. Als je uit het station bent, kan je buslijnen 130, 132, 135 of 92 nemen. Alle vier die bussen rijden via de kerk van Kontich, vanaf hier kan je te voet over een afstand van 1 km verder naar het festival, een wandeling van 10 à 15 minuten of bus 191 (richting Antwerpen) nemen tot aan halte Kontich Sint-Ritacollege.

  • Met de auto

We raden af om met de auto te komen, indien je wel met de auto komt moet rekening gehouden worden met volgende zaken.

Er is geen parkeerplaats voorzien voor auto’s, enkel personen met een functiebeperking kunnen tot met de auto aan de inkom van het festival geraken. HOu er wel rekening mee dat de pierstraat afgesloten wordt voor tweerichtingsverkeer en slechts bereikbaar is  vanaf

de expresweg in de richting van tuincentrum VAn Uytsel.  Hierbovenop, worden Bepaalde delen van de Pierstraat  parkeervrij gemaakt, let dus op de aanduidingen. De Rompelei daarentegen is afgesloten en dus niet toegankelijk voor auto’s.

 

Hoe werkt het bekerwisselsyteem?

Omdat Schoolrock Festival een duurzaam festival wil zijn, geloven we niet in wegwerpbekers. Wij gebruiken daarom herbruikbare bekers. Je betaalt voor je beker één jeton. Als je de beker terug inruilt, krijg je een euro terug. Op het einde van het festival (vanaf 23u15) kan je overigens ook jetons inruilen voor een snack ter hoogte van de uitgang.

 

Mag ik flyers/affiches verspreiden?

Ja, maar enkel tussen het bruggetje en de inkom van 15u30 tot 22u00, dus NIET op het festivalterrein zelf, op straat of in de fietsenstallingen. Flyers worden ook enkel aan binnenkomende bezoekers gegeven. Affiches mogen met tape vastgehangen worden op de zwarte zeilen aan de heras hekken, zolang de visibiliteit van de festivalpartners of de signalisatie niet gehinderd wordt. In de fietsenstallingen is het niet toegelaten om affiches of stuurrepels te hangen.

 

Ik ben fotograaf en zou graag foto's trekken op schoolrock Festival?

Als je interesse hebt om fotograaf te zijn op Schoolrock Festival, stuur je best een mailtje naar layout@schoolrock.be. Doe dit tijdig.

 

Wat mag niet binnen?

- Drugs, flessen of blikjes alcohol/bier

- Eigen eten en drinken

- Scherpe voorwerpen, glas, wapens, …

- Huisdieren

- Alle soorten spuitbussen

- Rookbommen, vuurwerk, ...

 

! Wij raden ook aan geen te grote rugzakken/tassen mee te nemen !

 

 

Opmerking: Betreding van het terrein impliceert instemming met mogelijke fouillering. Als wij toch merken dat er verboden voorwerpen op het festival aanwezig zijn, kan Schoolrock Festival de toegang tot het festival voor de overtreder ontzeggen. In sommige gevallen kan hier ook politie aan te pas komen.

 

Wat is de minimumleeftijd?

Je mag binnen wanneer je 15 bent of dit jaar nog 15 wordt, concreet toegepast op 2024 moet je dus geboren zijn in 2009 of vroeger. Breng ook altijd je identiteitskaart mee, want NO ID = NO ENTRY.

 

Is er een vestiaire?

Ja,  De vestiaire sluit om 23u45, houd ook zeker rekening met een wachtrij tijdens het laatste uur van het festival.

 

Waar vind ik mijn verloren voorwerpen?

 

Op het festival: Ga naar de vestiaire

Na het festival: Contacteer ons via de facebookpagina of stuur een mailtje naar info@schoolrock.be en zo kunnen we je verder helpen zodat we kunnen afspreken waar en wanneer je je verloren voorwerp kan komen ophalen. Foto’s van verloren voorwerpen zullen ook in het facebook-evenement worden geplaatst.

 

 

Is het festival aangepast aan rolstoelgebruikers?

ja, het is reeds het vierde jaar dat Schoolrock toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Indien u toch nog vragen heeft kan u deze stellen via info@schoolrock.be.

 

Mag ik mijn e-tickets ook op gsm tonen?

Ja, e-tickets mag je op je gsm tonen. Zorg wel steeds dat wij het ticket duidelijk kunnen zien. Zet je helderheid hoog genoeg.  JE moet je ticket niet afdrukken, zo dragen we ook op die manier een steentje  bij aan een betere ecologie voor SCHOOLROCK festival.

Opgepast:

- Het aanbieden of verkopen van alcohol aan -16jarigen is strafbaar. Enkel mensen ouder dan 16 krijgen een bandje waarmee ze bier kunnen kopen.

- Geweld en discriminatie horen niet thuis op een festival. Als wij dit toch merken, kan Schoolrock Festival de toegang tot het festival voor de overtreder ontzeggen. In sommige gevallen kan hier ook politie aan te pas komen.

- Roken is toegestaan, maar gooi gebruikte sigaretten in een asbak (deze zijn terug te vinden bij vuilnisbakken.)

- Schoolrock Festival is niet verantwoordelijk voor wat buiten het terrein gebeurt. Ook hier benadrukt Schoolrock Festival dat geweld en discriminatie niet gewenst zijn.

- Overvloedig alcoholgebruik is ook afgeraden, zowel binnen als buiten het terrein.

- Voor fietsers raden wij aan om fietsverlichting te gebruiken wanneer het donker wordt (na het festival)

- De voorbije jaren kon jij je drank en eten betalen met gele jetons. Deze zijn vanaf 2017 niet meer geldig. We kiezen sinds onze 30ste editie voor NIEUWE jetons. Deze jetons zullen enkel voor de huidige editie geldig zijn, zorg dus dat je geen jetons over hebt op het einde van het festival. 

 

 

...

Plattegrond Verkeerscirculatie Schoolrock Festival

Vanaf 14u30 wijzigt de verkeerssituatie aan het begin van de Pierstraat. Dit is om een vlotte en veilige verkeerssituatie voor onze festivalgangers te garanderen. De Pierstraat zal vanaf dan ook enkelrichting worden, dit vanaf de Expresweg tot aan de gordijnenwinkel Hier Is't, en in de richting van Tuincentrum Van Uytsel. Er zal een pick-up zone worden ingericht aan het parkje in de Pierstraat. Tijdens de uitstroom zullen de voetgangers en fietsers, in de richting van de Expressweg, door de Politie in blokken veilig naar de overkant begeleid worden.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Enkel TOegang tot het terrein mits vertoning van identiteitskaarts. Verboden toegang voor personene geboren na 31 December 2008. Toegang kan ten allen tijde geweigerd worden. Verboden zijn alle soorten flessen, blikjes, alcohol, alle soorten spuitbussen, bandopnemers en lm- en videocamera's, alsook alle mogelijke gevaarlijke voorwerpen. Voor drugs worden de beperkingen gehanteerd die de belgische wetgeving oplegt: druggebruik in het bijzijn van minderjarigen wordt niet getolereerd. Betreding van het Terrein impliceert instemming met mogelijke fouillering. Dieren zijn niet toegelaten. 

Overbodige kleding kan je kwijt in de vestiaire, in het gebouw tussen de twee speelplaatsen.  afhalen moet gebeuren voor 23u. 

bottom of page